divendres, 25 de maig del 2012

Jardins de la Maternitat



L'any 1889 la Diputació de Barcelona va iniciar la construcció del complex sanitari, la Casa Provincial de Materitat i Expòsits, de caracter benefic. Van posar l'obra en mans de l'arquitecte català Camil Oliveres i Gensana que va abordar el projecte seguint els cànons sanitaris més avançats de l'època. Els pavellons de la Lactàcia i l'Ave Maria van ser el seu llegat: dues magnífiques mostres del modernisme arquitectònic de seu temps.

Josep Borí i Gensana va ser el resposable de la construcció del Pavelló Prat de la Riba. Joan Rubió i Vellver i Josep Goday i Casals van realitzar el Pavelló Rosa i Goday el Pavelló Blau. Finalment, als anys cinquanta, Manuel Baldrich i Tubau va construir el Pavelló Cambó, que dóna a la travessera.




Actualment, si ens trobem a les rodalies del Camp Nou, a la transitada Travessera de les Corts, i volem fugir en breus moments del seu bullici, només ens caldrà entrar en aquest recinte ple d'art i de natura a parts iguals i ens trobarem transportats a un altre món, on la calma i la tranquil·litat ens recorden que, de tant en tant, potser ens mereixem aturar una mica el nostre ritme frenètic.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada